Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че е доволен от

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че е доволен от
Коментари Харесай

Ердоган се скъса да фамилиарничи с Тръмп, прати самолет с оборудване и писмо в САЩ

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че е удовлетворен от съдействието Турция-САЩ на фона на световната пандемия COVID-19, заяви “Сабах ”. Той изрази солидарността си в писмо до президента Доналд Тръмп, изпратено с здравното съоръжение, доставено във вторник.

Наричайки Тръмп „ безценен другар “, Ердоган съобщи, че има вяра, че двете страни ще победят ковид посредством взаимни старания и ще напреднат, като извлекат поучения от рецесията, което ще способства за подсилване на системите за публично опазване на здравето в бъдеще.

Президентът означи, че е благополучен да научи, че Съединени американски щати вършат първите стъпки към нормализиране.

„ Можете да бъдете сигурни, че като благонадежден и мощен сътрудник на Съединени американски щати, ние ще продължим да демонстрираме взаимност по всевъзможен вероятен метод за облекчаване на актуалните потребности, нужни за битката против тази пандемия, както и по време на идната фаза на възобновяване “, сподели Ердоган в писмото си, добавяйки, че се надява “скромната ” здравна помощ, изпратена до Съединени американски щати, да подкрепи битката с COVID-19 на страната и възобновяване на нейните жители.

„ Скъпи приятелю, продължаващото ни съдействие във етапа след пандемията и тясната съгласуваност и партньорство при използването на промените и регулациите, нужни за световната система, ще бъдат от значително значение, изключително за възобновяване на интернационалната стопанска система. Очаквам с неспокойствие да обменим хрумвания и оферти по този въпрос допустимо най-скоро “, написа Ердоган.

Той акцентира и смисъла на двустранното съдействие сред двете страни на фона на продължаващите районни рецесии, в това число тези в Либия и Сирия, като означи, че засиленото съдействие ще им помогне да реализират комерсиалната цел от 100 милиарда $.

Ердоган приключи писмото си, като изрече съболезнования и поздрави американския народ с вярата, че тясното съдействие на Турция и Съединени американски щати ще разреши на двете страни да завоюват сполучливо битката дружно.

Турция изпрати военни самолети, пренасящи значими медицински материали в Съединени американски щати във вторник. Личното защитно съоръжение включва 500 000 хирургически маски, 400 маски N95, 4 000 гащеризони, 2 000 литра дезинфектант, 1 500 очила и 500 защитни шлема по искане на Вашингтон.

Съединени американски щати остават страната с най-вече инфекции – близо 987 477. Освен това има максимален брой смъртни случаи с над 56 000 души.

Ню Йорк е най-засегнатият от пандемията щат с 22 668 смъртни случая и над 291 900 инфектирани, следван от Ню Джърси с 6 044 смъртни случая и над 111 180 инфектирани. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР